Μεσογειακή βραδιά ερευνητή 2023: Οι μαθητές και οι μαθήτριές της Ε’ και Στ’ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

2
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας της Ε’ και Στ’ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!
Φιλοξενηθήκαμε από το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μυηθήκαμε στην έρευνα..
Στο εργαστήριο βιολογίας συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «Η φύση στο μικροσκόπιο», χρησιμοποιήσαμε στερεοσκόπια και μικροσκόπια, είδαμε από σύκα μέχρι τομή πευκοβελόνας και ανθρώπινα χρωμοσώματα..
Στο εργαστήριο χημείας, μάθαμε «Τι νερό πίνουμε», μετρήσαμε την αγωγιμότητα απιονισμένου, εμφιαλωμένου, θαλασσινού νερού και νερού βρύσης, μετρήσαμε το PH..
Στο εργαστήριο βιοποικιλότητας μελετήσαμε τομές κορμών για να δούμε τι μας δείχνουν για την ηλικία των δέντρων αλλά και για το κλίμα των προηγούμενων χρόνων και τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής ..
Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τους ερευνητές και τις ερευνήτριες του τμήματος Περιβάλλοντος! Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αυτή η εμπειρία στο Λόφο του Πανεπιστημίου να τους ενέπνευσε και να τους έδωσε κίνητρο για τη σχολική και ακαδημαϊκή τους πορεία!
1 3 4 9 8 IMG 20230929 121442 2

Related Post

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ 2

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟ HIYOLI TOGAWAΜΟΥΣΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟ HIYOLI TOGAWA

Σήμερα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ΄τάξεων  συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μουσικό Κλειδί” που συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου σε